Netwerkinfrastructuur: flexibiliteit, veiligheid en inzicht

De netwerken van L2Networks verbinden kantoren, snelwegen, winkelcentra, monumenten en beveiligde omgevingen. Elk type project heeft haar eigen wensen, vereisten en benodigdheden. L2Networks voorziet in de realisatie van het netwerk dat voor ogen is en begeleidt klanten, stakeholders en onderaannemers naar een succesvolle uitkomst. Ieder netwerk is voor ons uniek en representeert een uitdaging om de perfecte oplossing voor uw uitdagingen te realiseren.

Beveiligingsnetwerken

High-security netwerken op de plaatsen waar het ertoe doet

L2Networks heeft uitgebreide ervaring met grootschalige beveiligingsnetwerken. Deze netwerken omvatten honderden of duizenden camera's, grote hoeveelheden access-management apparatuur, communicatieapparatuur en substantiële datastromen. L2Networks realiseert voor u op maat gemaakte IEC 62443 compliant netwerken.

802.1X

Veilige identificatie en geverifieerde toegang

Het beveiligen en beheren van verbindingen binnen een netwerk kan met behulp van 802.1X zowel extreem veilig als extreem simpel gemaakt worden. Door implementatie met eigen configuratie- en beheertools wordt het gebruik en beheer van 802.1X voor iedereen toegankelijk en mogelijk. Bescherm uw organisatie met de hoogste technische standaarden.

Kantoor

Stabiliteit, snelheid, en veiligheid voor het kantoornetwerk van morgen

Het kantoor van de toekomst is dynamisch en onvoorspelbaar. Continu wisselende capaciteit en bezetting maakt de schaalbaarheid van een netwerk cruciaal. De kantoornetwerken van L2Networks maken werken op een flexibele, schaalbare en veilige manier mogelijk. Ook de toegang voor het werken op afstand kan met een druk op de knop gerealiseerd worden. Nu de aanwezigheid op het kantoor afneemt, zullen de datastromen van en naar het kantoor alleen maar toenemen. L2Networks faciliteert deze datastromen, maar waarborgt ook de veiligheid en inzichtelijkheid.

High-security remote toegang

Controle en veiligheid bij toegang op afstand

Het veiligste netwerk is en blijft een airgapped netwerk, maar in de praktijk is dit niet altijd mogelijk. Ter vervanging van de vele onveilige methoden die gebruikt worden om op afstand toegang te krijgen tot een netwerk hebben wij eigen software en procedures ontwikkeld die een hoge mate van veiligheid garanderen. Door intelligente software en technisch afgedwongen procedures is het mogelijk om een monteur alleen toegang te geven tot het apparaat op het netwerk waar de werkzaamheden uitgevoerd dienen te worden.

Glasvezelnetwerken

Ontwerp, aanleg, exploitatie en onderhoud van glasvezelnetwerken

L2Networks heeft uitgebreide ervaring op het gebied van kleine tot middelgrote glasvezelnetwerken voor providers. Wij hebben glasvezelnetwerken gerealiseerd op verscheidene industrieterreinen, waaronder Groot-Ammers, Vlietskade en Meerkerk. Daarnaast hebben wij voor het project GiessenlandenNet 2400 aansluitingen op een tracé van 6000 huisnummers gerealiseerd in de voormalige gemeente Giessenlanden (nu Molenlanden). Wij voorzien in ontwerp, aanleg, exploitatie en onderhoud van glasvezelnetwerken voor internet en IPTV op laag 2 niveau.

Port firewall

Individuele bescherming voor ieder apparaat

Waarom zou een printer moeten kunnen communiceren met het toegangscontrolesysteem? Onze netwerken kunnen op poort- en apparaat-niveau gebruik maken van een firewall. Hierdoor is het bijvoorbeeld voor een camera alleen mogelijk om met de camera-server te communiceren evenals een kaartlezer alleen met het SMS kan praten. Deze implementatie isoleert een mogelijk beveiligingslek en beschermt uw organisatie door de laterale bewegingsvrijheid te beperken.

WiFi

Draadloze verbindingsmogelijkheden op schaal

De draadloze netwerken van L2Networks worden in verschillende contexten toegepast, bijvoorbeeld in een kantoornetwerk of een beveiligingsnetwerk. Een voorbeeld uit de praktijk is het project Stichting Werelderfgoed Kinderdijk. L2Networks specialiseert zich in netwerken met bijzondere vereisten. Hierbij kan gedacht worden aan netwerken met specifieke beveiligingsvereisten, zoals een koppeling met RADIUS of 802.1X. Ook netwerken met grote hoeveelheden gebruikers zoals Stichting Werelderfgoed Kinderdijk en tijdelijke netwerken op evenementen vallen binnen onze expertise.